Angst aktivist

Mads Kissow er sigtet efter lømmelpakken og risikerer derfor flere års fængsel. Torsdag d. 11 marts 2010 var der støttedemonstration for Mads Kissow og de seks andre sigtede. Hør Mads Kissow fortælle om, hvordan politiets voldsomme anholdelse har påvirket ham og klimaaktivisterne:

Lømmelpakken er en klimamundkurv
Mange af de sigtede klimaaktivister er tidligere talsmænd for klimaorganisationer. Men efter sigtelserne de fleste af aktivisterne blevet utrygge ved at udtale sig til medierne. Og Mads Kissow er træt af, at aktivisterne nu skal bruge kræfter på en kamp om ytringsfrihed og retsslove frem for at bruge al energien på den vigtige klimakamp.

Brug for at retænke klimakampen
Siden COP15 har der ikke været meget klimarelateret stof i medierne. Og de danske klima-aktivister har også været forholdsvis usynlige. Aktivisterne har ifølge Mads Kissow brugt kræfterne på at analysere, hvordan de kan re-tænke klima-aktivismen. “Kampen kommer til at gå mange nye veje. Personligt tror jeg, at vi skal til at handle meget mere lokalt”, siger Mads Kissow.

Retssagerne mod klimaaktivisterne startede tirsdag d. 16. marts 2010. De genoptages til august 2010.

Se Modkrafts artikel fra retssalen her.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
Er du et menneske? Indstast ordet paa billedet.
Anti-Spam Image

 • Hvad er ReCop15?

  Cop15 er blevet et udtryk for en “brug og smid væk” - mentalitet. Topmødet fyldte ekstremt meget, men er nu pist forsvundet såvel i vores bevidsthed som fysisk i form af alle de ting der fyldte København.

  På ReCop15 tager vi bolden op igen. Vi fortsætter klimadebatten med friske indslag, vinkler og meninger. Vi mener ikke, at det enorme arbejde omkring Cop15 skal gå til spilde. Derfor vil vi gøre, hvad vi kan for at: Genbruge, genoplive og genopfinde Cop15. Og du kan være med!

  Luft din mening i debatten, kommentér en af vores videoer, eller lav din egen video.

  Vær med til at lufte ud i klimadebatten!

  Revisit – Refresh - Recop15